Taxi Szombathely árak

Mennyibe kerül a taxi?

Figyelem!
A Zöld TAXI szolgáltatói partnerei egyes helyszínekre nem, vagy csak egyedi felárral tudnak kiállást biztosítani, kérem a taxi vagy privát reptéri transzfer szolgáltatás rendelésekor ezt vegyék figyelembe és érdeklődjenek a részletekről.
 
Az aktuális és kategorikus taxi árak előre egyeztetése ajánlott, mivel a Zöld TAXI árai térségenként eltérhetnek. 
A telefonon leadott hang alapú rendelések minőségbiztosítási és reklamációkezelési célból rögzítettek, valamint autóinkban hang és videó rögzítésére alkalmas készülékek lehetnek.
A taxiba való beszállással és az utazás megkezdésével Ön által ismertnek és elfogadottnak tekintjük az utazás feltételeit.

Szombathelyi járás:
Acsád, Balogunyom, Bozzai, Bucsu, Csempeszkopács, Dozmat, Felsőcsatár, Gencsapáti, Gyanógeregye, Horvátlövő, Ják, Kisunyom, Meszlen, Nárai, Narda, Nemesbőd, Nemeskolta, Perenye, Pornóapáti, Rábatöttös, Rum, Salköveskút, Sé, Sorkifalud, Sorkikápolna, Sorokpolány, Söpte, Szentpéterfa, Szombathely, Tanakajd, Táplánszentkereszt, Torony, Vasasszonyfa, Vaskeresztes, Vassurány, Vasszécseny, Vasszilvágy, Vát, Vép, Zsennye

Szombathely városában a taxi szolgáltatások általános kiszámításának módja és a fizetési lehetőségek a következők:

A taxi árak kiszámítása

A taxi árak kiszámítása több tényezőtől függ, mint például a távolság, az időtartam, a forgalom, a napszak, a díjszabás, a különleges igények, stb. A legtöbb taxi szolgáltató honlapján található egy kalkulátor, amellyel becsülhető a várható viteldíj. A kalkulátorhoz meg kell adni a kiindulási és a célállomást, valamint a kívánt időpontot és a személyek számát. A kalkulátor ezek alapján kiszámolja a legolcsóbb és a legdrágább lehetséges árat, valamint a középértéket. Ezek az árak csak tájékoztató jellegűek, és nem jelentenek kötelezettséget a taxi szolgáltató részéről. A tényleges ár a fuvar során változhat, és a sofőr által használt taxaméteren látható.

A fizetési lehetőségek

A fizetési lehetőségek is változhatnak a taxi szolgáltatótól függően, de általában a következők közül lehet választani:

  • Készpénz: A leggyakoribb és legegyszerűbb fizetési mód, amelyet minden taxi elfogad. A készpénzes fizetésnél fontos, hogy a megfelelő összegű és érvényes bankjegyekkel és érmékkel rendelkezzünk, mert a sofőr nem köteles visszaadni a túlfizetést, vagy felváltani a nagyobb címleteket. A borravaló adása nem kötelező, de udvarias gesztus, ha elégedettek voltunk a szolgáltatással. A borravaló mértéke általában 10-15% között mozog, de ez is függ a fuvar hosszától és minőségétől.
  • Bankkártya: Egyre több taxi szolgáltató kínálja a bankkártyás fizetés lehetőségét, amely gyors és kényelmes módja a viteldíj rendezésének. A bankkártyás fizetésnél a sofőr átadja a kártyaolvasót, amellyel a utas megadhatja a PIN kódját, vagy érintéses módon fizethet. A bankkártyás fizetésnél is adhatunk borravalót, ha szeretnénk, ezt a kártyaolvasón jelezhetjük. A bankkártyás fizetésnél fontos, hogy ellenőrizzük a tranzakció összegét, és kérjünk nyugtát a sofőrtől.
  • Mobilfizetés: Egy másik modern és kényelmes fizetési mód, amelyet egyes taxi szolgáltatók támogatnak. A mobilfizetésnél a utasnak nem kell készpénzzel vagy bankkártyával rendelkeznie, csak egy okostelefonnal, amelyen telepítve van egy mobilfizetési alkalmazás, mint például a Simple, a Barion, vagy a PayPal. A mobilfizetésnél a utasnak a fuvar előtt vagy alatt meg kell rendelnie a taxit az alkalmazáson keresztül, és meg kell adnia a fizetési módját. A fuvar végén a viteldíj automatikusan levonódik a utas számlájáról, és a nyugta elküldődik az e-mail címére. A mobilfizetésnél is adhatunk borravalót, ha szeretnénk, ezt az alkalmazáson jelezhetjük.

A magánszemélyes és a céges megrendelések

A taxi szolgáltatásokat nem csak magánszemélyek, hanem cégek és vállalatok is igénybe vehetik, akár rendszeresen, akár alkalmanként. A céges megrendelések általában előnyösebb feltételeket és kedvezményeket biztosítanak, mint a magánszemélyes megrendelések, de ezekhez szerződést kell kötni a taxi szolgáltatóval. A szerződésben meghatározhatók a fuvarok gyakorisága, időpontja, útvonala, ára, fizetési módja, számlázási rendje, stb. A céges megrendelések esetében általában lehetőség van az utólagos utalásra is, amelynek előnye, hogy nem kell készpénzzel vagy bankkártyával fizetni a sofőrnek, hanem a fuvarok összegét havonta vagy negyedévente átutalni a taxi szolgáltató számlájára. Az utólagos utalás feltétele, hogy a utas rendelkezzen egy azonosító kóddal vagy kártyával, amellyel igazolhatja, hogy a szerződött partner részére utazik. Az utólagos utalás esetében is kérhető nyugta vagy számla a fuvarokról, amelyeket a taxi szolgáltató elektronikusan vagy postai úton megküld a cégnek vagy a vállalatnak.

Tartalomjegyzék

Scroll to Top